Op 9-10 bruist het van de activiteiten!

Hieronder zie je welke activiteiten er allemaal op 9 oktober 2015 plaatsvinden.
Haak aan bij een van deze activiteiten, doe ideeën op of bedenk wat je zelf kunt doen op 9-10 en meld jouw activiteit hier!

Toon activiteiten uit: en

Landelijke Voorleesactie op scholen en kinderboerderijen

Speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid hebben prinses Laurentien en Jan Terlouw het boek 'Kapsones' geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gelanceerd en op honderden basisscholen voorgelezen tijdens de Voorleesactie. Op OBS Pantarijn in De Meern lezen Laurentien van Oranje, Jan Terlouw, Helga van Leur en DJ Gregor Salto voor.
Categorie:     Onderwijs

Start Low Car Diet 2015

Vanaf de start van het Low Car Diet op 9 oktober 2015 maken deelnemers met de mobiliteitskaart 30 dagen lang gebruik van de (deel-) fietsen, high speed e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer en elektrische-/deel-auto?s.
Bedrijven gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan.
Categorie:     Mobiliteit

Opening energieleverend huis in Wormerveer

Je eigen huis energieleverd, voor ? 35.000 !!!
Dat laat Urgenda zien in Wormerveer, waar op de Dag van de Duurzaamheid de eerste woning officieel wordt 'geopend'. Er volgen er nog 100.
Categorie:     Bouw & gebiedsontwikkeling

Dutch Sustainable Fashion Week 9-18 oktober

Duurzame mode wordt zichtbaar in meer dan honderd winkels door heel Nederland tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week. Dit jaar vindt deze grootse landelijke campagne plaats van 9 t/m 18 oktober. Openingsevent donderdagavond 8 oktober te Amsterdam.
Categorie:     Lifestyle

Global Dance Challenge op Utrecht Centraal

Op 9 oktober 2015 organiseert het Rotterdamse bedrijf Energy Floors een Global Dance Challenge op NS station Utrecht Centraal. Reizigers worden uitgedaagd zoveel mogelijk energie op te wekken door te dansen op de Sustainable Dance Floor van Energy Floors. Doel: het wereldrecord verbreken!
Categorie:     Energie & klimaat

Klimaatverbond Energy Battle

Op de Dag van de Duurzaamheid gaat in 19 gemeenten verspreid over heel Nederland een energiebesparingswedstrijd van start. Gedurende het hele stookseizoen besparen gezinnen thuis elektra en gas met behulp van een energiedisplay. Op de Greenchoice Warme Truiendag wordt bekend welke gemeente de meeste energie heeft bespaard!
Categorie:     Energie & klimaat

Start ZonOpZorg Zonnepanelen op zorghuizen

In het Gelderse Voorst staat iets heel bijzonders te gebeuren.
Op vrijdag 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, start hier een unieke crowdfundingscampagne die 512 zonnepanelen op het dak van zorghuis de Benring mogelijk gaat maken. Door zelf duurzaam stroom op te wekken besparen we in energiekosten. En dat kan dan weer terug in de zorg.
Categorie:     Zorg

15% kortingsactie op de Be.e bio-based electric scooter van Van.Eko

Alleen op 9 en 10 Oktober 2015, ter ere van de Dag van de Duurzaamheid, 15% korting op de aankoopprijs (?6700,- incl. btw) van de exclusieve Be.e, de eerste 100% Bio-Based elektrische scooter van Van.Eko!
Categorie:     Mobiliteit

Bezoek de Duurzaamheidsfabriek

Bezoek de Duurzaamheidsfabriek in Dordrecht. Een krachtenbundeling tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Een high tech werk- en leeromgeving, ingericht voor een leven lang leren. De focus ligt op duurzame technologie. Tijdens rondleidingen delen studenten hun ervaringen. Het NUON Solar team presenteert van 11.00 - 12.00 uur de Nuna 7.
Categorie:     Divers

Lancering unieke Ecover fles van Amsterdams Grachtenplastic! - Nu exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn

Elk jaar verdwijnen er tonnen plastic in de oceanen, die daar schade toebrengen aan het zeeleven. Bij Ecover pakken we dit probleem aan!

Wij, bij Ecover, hebben een fles ontwikkeld die volledig bestaat uit gerecycled materiaal, waarvan 10% afkomstig uit de grachten van Amsterdam. Deze unieke fles is tijdelijk verkrijgbaar bij Albert Heijn!
Categorie:     C2C & Recycling
Pagina 1 van 91

Voeg jouw activiteit toe!

Populaire activiteiten

Nieuwe persoonlijke activiteiten

"Sparo Tapijttegels is de grootste leverancier van gebruikte tapijttegels van Nederland."
Remon Hendriksen
"Ga voor een duurzaam interieur! Shop de beste aanbiedingen op 9 oktober 2020."
Thomas Knol
"Marjanne Tromp, directeur v De Rietvink in Zaandam. opdracht aan de knd van groep 5 om mee te denken hoe we op school duurzamer kunnen zij"
Marjanne Tromp
"Vragen aan gemeente Den Haag om de lampen in de lantaarnpalen te vervangen door Ledverlichting bvb van www.nederlandeled.com made in Europe!"
Henry Rietdijk
"ik heb thuis alle verlichting vervangen door LED lampen"
FJM Erik Schokker