MVO Nederland Ray Anderson-lezing

'Circulair ondernemen is alleen weggelegd voor kleine bedrijven, niet voor ons.' 'Circulaire economie is een modewoord voor recycling.' Waar of niet waar? De Ray Anderson-lezing 2015 zet je aan het denken over de zin en onzin van circulair ondernemen.



Een wereld zonder afval. Dat is het ideaalbeeld van een circulaire economie. Net als in de natuur dient elke afgedankte grondstof als basis voor iets nieuws. Een gesloten kringloop, zonder verspilling en zonder uitputting van onze grondstoffenreserves. Hoe haalbaar en realistisch is dit ideaal? En als je ervoor gaat, hoe gooi je je verdienmodel dan om en pas je je producten en diensten aan?

Op de Dag van de Duurzaamheid organiseren MVO Nederland en Interface de vijfde editie van de Ray Anderson-lezing. Voor en door duurzame ondernemers, deze middag staat bol van de inspirerende en vernieuwende verhalen.

Luister naar Coert Zachariasse (Delta Development Group) en Marius Smit (Plastic Whale), hoe zij -soms tegen de stroom in- hun ondernemingen laten bloeien en hun duurzame ambities waarmaken. Daarna ga je in groepen zelf aan de slag met de circulaire economie, onder leiding van deskundige moderators. Doorbreek business-as-usual, stap buiten de gebaande paden en ontdek nieuwe kansen.

Partners van MVO Nederland krijgen gratis toegang tot de lezing, niet-partners betalen €175,-. Deze bijdrage vervalt als je partner wordt. Kijk ook de website voor meer informatie over de lezing en het partnerschap. Tot 9 oktober!

Meer informatie? Mail naar evenement@mvonederland.nl

 

Over deze activiteit

Categorie C2C & Recycling
Locatie Nieuwekade 9, Utrecht
Tijd 13.00-17.30
Organisatie MVO Nederland
Website http://www.mvonederland.nl/event/ray-andersonlezing-zin-en-onzin-van-circulair-ondernemen

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Diana Kruft