Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn

Op vrijdag 9 oktober organiseren we in Apeldoorn de Dag van de Duurzaamheid in de oude Zwitsalfabriek. Het thema is dit jaar: word je rijk van rommel?

Bezoekers kunnen workshops volgen, zoals kunst maken van afval en eten uit de natuur. Er is ook dit jaar dus weer van alles te zien, te
ruiken, te proeven, kortom: te beleven.Het thema is dit jaar: word je rijk van rommel?

Hoe kun je geld verdienen aan afval? Er wordt nog steeds afval gestort of verbrand, maar langzamerhand wordt er ook steeds meer gerecycled. Rondom dit thema zijn er diverse workshops en ook de verkiezing van de Duurzame Jonge Held is aan dit thema gewijd.

U kunt allerlei workshops volgen. ‘s Middags vanaf 15.00 uur zijn de workshops speciaal gericht op kinderen (basisschool).

Wat is er zoal te doen? Wol spinnen, vilten, knutselen met restmaterialen, proefjes met zonnecellen, proefjes met water, techniekproefjes, wormen zoeken. Kunstenaars zijn er aan het werk. Kinderen kunnen aan de slag in het rondreizende afval atelier. U kunt sieraden kopen, kleren, tassen, plaids, alles gemaakt van restmaterialen. Ook staan er een aantal bijzondere voertuigen: een auto die rijdt op waterstof, de eerste elektrische auto (een fiat panda), de solar truck. U raakt op de hoogte van de nieuwste technieken: warmtepompen, zonnepanelen (ook hele dunne) en zonneboilers. Er zijn mensen met ervaring in hun eigen huis energieneutraal verbouwen waar u mee in gesprek kunt gaan.

En natuurlijk wordt ook aan de inwendige mens gedacht. Er is biologische friet van de frietfiets, en diverse Apeldoornse restaurants presenteren hun biologische of vegetarische kaart.

Om 17.00 uur is de verkiezing van de Duurzame Jonge Held, waarbij oud-wethouder Olaf Prinsen persoonlijk de hoofdprijs uit zal reiken. Natuurlijk kunt u gedurende de gehele dag zien wat de kinderen aan duurzame plannen bedacht hebben rond het thema ‘hoe word je rijk van rommel?’

Om 21.00 uur sluiten we de dag af met de Waste Catwalk, waarbij we u zullen tonen dat afval ook mooi kan zijn.

Over deze activiteit

Categorie Divers
Locatie Vlijtseweg 132, Apeldoorn
Tijd van 15.30 - 21.30
Organisatie Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn
Website http://www.duurzaam-apeldoorn.nl/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Marcel Van der Maal