Strawberry Earth Fair

Op 9 en 10 oktober wordt Amsterdam Roest omgetoverd tot een duurzaam walhalla op het gebied van duurzame mode, design, eten en een inhoudelijk programma tijdens de Strawberry Earth Fair. Daan Roosegaarde gaat op 9 oktober in gesprek met de mode- en designprofessionals die hebben deelgenomen aan de 'class of 2015' van de Strawberry Earth Academy.Resultaten Strawberry Earth Academy

Op vrijdag 9 oktober, de landelijke Dag van de Duurzaamheid, worden de resultaten van de Strawberry Earth Academy ‘Class of 2015’ gepresenteerd. Tijdens de opening van het festival gaat Daan Roosegaarde in gesprek met deelnemers van de eerste Nederlandse ‘groene academie’ voor de mode- en designindustrie. Strawberry Earth selecteerde achttien pioniers die bewijzen dat het mogelijk is om duurzaam en succesvol te ondernemen. Daan Roosegaarde: “Creativiteit is ons nieuwe kapitaal. Innovatie ontstaat niet zomaar, je moet een omgeving creëren waarin het kan ontstaan.” Tot de mode-professionals die deelnemen aan de Strawberry Earth Academy behoren bijvoorbeeld: Afriek, Kings of Indigo, OAT Shoes en Studio JUX. Tot de deelnemende design-professionals die de handen ineenslaan behoren onder meer: Studio Eric Klarenbeek, Mae Engelgeer, Waarmakers en Weltevree. De resultaten van de Strawberry Earth Academy worden vrijdag 9/10 bekendgemaakt tussen 17:00 – 19:00 uur. Toegang is gratis met dagkaart of passe-partout (let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar). De expositie met resultaten van de Strawberry Earth Academy is op beide dagen toegankelijk.  

 

‘The True Cost’ regisseur Andrew Morgan over ‘The Future of Fashion’

Vrijdag 9 oktober gaat Andrew Morgan, Amerikaanse regisseur van de internationaal veelgeprezen documentaire ‘The True Cost’, in debat met onder andere Safia Minney (People Tree, UK) over de toekomst van de mode-industrie.  ‘The True Cost’ brengt de impact van de mode-industrie op mens en planeet op indringende wijze in beeld en laat invloedrijke entrepreneurs als Stella McCartney en Livia Firth aan het woord. Andere deelnemers aan het debat worden in een later stadium bekend gemaakt. ‘The Future of Fashion’ vindt vrijdag 9/10 plaats tussen 21:00 – 22:00 uur. Toegang is gratis met dagkaart of passe-partout (let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar).

Over deze activiteit

Categorie Sociale Duurzaamheid
Locatie Jacob Bontiusplaats 1, Amsterdam
Tijd 16:00 - 01:00
Organisatie Strawberry Earth
Website http://www.strawberryearth.com

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Kristel Hulsebos