Klimaatverbond Energy Battle

Op de Dag van de Duurzaamheid gaat in 19 gemeenten verspreid over heel Nederland een energiebesparingswedstrijd van start. Gedurende het hele stookseizoen besparen gezinnen thuis elektra en gas met behulp van een energiedisplay. Op de Greenchoice Warme Truiendag wordt bekend welke gemeente de meeste energie heeft bespaard!Op de Dag van de Duurzaamheid, vrijdag 9 oktober 2015, gaat de 5de editie van de Klimaatverbond Energy Battle van start! Gemeenten gaan met 3 teams van elk 10 deelnemers de uitdaging aan om thuis zoveel mogelijk elektriciteit en gas te besparen. Iedere deelnemer krijgt een Wattcher mee naar huis, en gaat daar met energiebesparing aan de slag. Wie bespaart het meest, en welke gemeente wordt de grote winnaar? 

19 gemeentes, Nijmegen, Leeuwarden, Bloemendaal, Noordoostpolder, Haarlem, Den Helder, Heemstede, Krimpenerwaard, Buren, Heemskerk, Geldermalsen, Aalsmeer, Almere, Wormerland, Oostzaan, Horst aan de Maas, Zandvoort, Best en Amstelveen doen mee. Met behulp van een energiemonitor, de Wattcher, krijgen de deelnemers inzicht in hun elektraverbruik. Elke deelnemer krijgt gedurende 4 weken de Wattcher in huis. Daarnaast is er de wedstrijdwebsite, www.klimaatverbondenergybattle.nl. Daar houden deelnemers hun gas- en elektraverbruik bij en krijgen zij tips en opdrachten om hun verbruik te verminderen. De wedstrijdwebsite toont een actueel overzicht van de standen van alle teams en alle individuele deelnemers. Via een forum delen de deelnemers hun ervaringen. Na vier weken worden de Wattchers doorgegeven aan het volgende team. Zo worden er 3 rondes gespeeld.

Op 5 februari 2016 is het Warme Truiendag, de landelijke energiebesparingscampagne. Dan wordt bekend welke gemeente de grootste energiebesparing gerealiseerd heeft. 

Over deze activiteit

Categorie Energie & klimaat
Tijd hele dag
Organisatie Klimaatverbond Nederland
Website http://www.klimaatverbondenergybattle.nl

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Nienke Trap