Menstruatietransitie (kortingsactie)

Op onze website verkopen wij al bijna 15 jaar de Divacup. De Divacup is een herbruikbare menstruatiecup. De Divacup is niet alleen gezonder voor jezelf, maar ook veel beter voor het milieu! Op de dag van de duurzaamheid geven wij 20% korting op onze duurzame producten met kortingcode dvdd2015 en zetten we volop in op de menstruatietransitie!De Divacup is een bekertje (in de vorm van een omgekeerde kerstklok). De divacup draag je (inwendig) in jouw vagina. Daar vangt de Divacup het menstruatiebloed op. De dIvacup is herbruikbaar en gaat tot 10 jaar mee. Je kunt een Divacup maximaal 12 uur achter elkaar inhouden, daarna moet je de Divacup legen, schoonspoelen en opnieuw inbrengen.

Indien je nog nooit eerder een menstruatiecup hebt gebruikt, vraag het concept soms enige oefening. Na een paar keer gaat het inbrengen echter meestal goed. Problemen als lekken zijn dan ook voorbij. Wij vragen vrouwen altijd minimaal 3 cycli te proberen. Van diegene die niet opgegeven heeft is > 95% tevreden met het product. Vrouwen waarvoor het product niet werkt krijgen altijd hun geld terug. (nu ongeveer 1 op 300).

Het product is niet alleen goed voor je portemonnee, en het milieu maar ook voor jezelf. Doordat menstruatiecups de menstruatievloeiing opvangen en niet absorberen beschrijven veel vrouwen een kortere en minder heftige menstruatie. Ook andere vaginale ongemakken nemen vaak af of verdwijnen.

Wij verkopen de Divacup nu al bijna 15 jaar met veel succes in Nederland. Waarbij we met succes bedoelen dat onze klanten tevreden zijn. Inmiddels zijn er vele andere merken op de markt gekomen, ook goedkopere merken. Wij houden vast aan de Divacup vanwege de goede prijs / kwaliteit verhouding, bovendien is de Divacup de enige herbruikbare menstruatiecup die is gecertificeerd en goedgekeurd door de medische autoriteiten in de USA en Canada. Europa kent een dergelijke certificering helaas niet.

Als het gaat over duurzaam leveren overigens ook wasbaar maandverband van Eco Femme.
Ook dit kan natuurlijk een flinke besparing opleveren. De Eco Femme producten zijn automatisch gekoppeld aan het pad for pad programma. Wij hebben dit programma ook gekoppeld aan de andere producten in onze webshop. Dus koop je een Divacup, dan doe je ook meteen een donatie aan het pad for pad programma.

Tot slot zijn we momenteel bezig met de herintroductie van de Softcup in Nederland en België. De softcup is een ander soort menstruatiecup. De Softcup wordt meer achterin de vagina gedragen, direct onder de baarmoedermond. De softcup heeft dezelfde gezondheidsvoordelen als de Divacup. Extra voordeel is dat je er bijvoorbeeld ook mee kunt vrijen. De Softcup is minder duurzaam als de Divacup. Wanneer je echter bedenkt dat de Softcup maar eens per 12 uur vervangen hoeft te worden dan is er toch nog wel een hoop minder afval t.o.v. tampons of regulier mandverband.

We verkopen nu ook een herbruikbare variant, die je net als de Divacup tussendoor (minimaal eens in de 12 uur) leegt, reinigt en opnieuw inbrengt. De herbruikbare Softcup gebruik je 1 cycli. De herbruikbare variant is dus ook meteen weer een stuk duurzamer.

Na 10 jaar hebben wij dan wel eindelijk een compleet assortiment om in te zetten op een echte menstruatietransitie. Na een periode van 60 jaar intensieve marketing van wegwerpproducten, die vaak onnodige klachten en gezondheidsproblemen geven, zijn er nu genoeg alternatieven. De gewone "softcup" is niet "viezer" in gebruik dan een tampon, maar wel veel gezonder. Dit werpproduct opent de weg naar de herbruikbare variant (goedkoper en beter voor het milieu). En daarna staan vrouwen misschien ook meer open voor de Divacup. Met alle voordelen in veelvoud. Zoals al stond te lezen in een review bij een van onze klanten: "Een vrouw gebruikt gemiddeld 11.000 tampons (dat is zo'n 2400 euro en 600 kg niet-recyclebaar afval). Van de Divacup heb je er maar 3 a 4 in je leven nodig. Tel uit je winst!". Ander onderzoek toont aan dat je in je leven zelfs 25000 euro kwijt bent aan je menstruatie. Dit onderzoek werd uitgevoerd in Engeland. In Engeland gebruikt volgens dit onderzoek +/- 6% van de vrouwen een menstruatiecup. In Nederland en Belgie ligt dit percentage nog vele malen lager!

Kortom doe mee met de menstruatietransitie op de dag van de duurzaamheid samen met Webvrouw!

Over deze activiteit

Categorie Zorg
Organisatie Webvrouw
Website http://www.webvrouw.nl/webshop/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Bass Jobsen