Basisscholieren leren een duurzaam lesje

Wethouder Dick Butter vertelt over duurzaamheid op De Blauwe Morgenster. De Dag van de Duurzaamheid is ht moment om stil te staan bij dit onderwerp. Wethouder Dick Butter geeft daarom om 11.00 uur een duurzame les aan basisscholieren van groep 8 van De Blauwe Morgenster in Middenbeemster.Het onderwerp duurzaamheid leeft onder kinderen. Uit onderzoek van het NCDO blijkt dat maar liefst 80% van de kinderen van 9 tot en met 12 jaar zegt graag goed voor de aarde te willen zorgen, zodat er later ook nog mensen kunnen wonen.

In gesprek over de toekomst

Na een korte introductie zal wethouder Dick Butter een stuk voorgelezen uit het boek ‘Kapsones’, geschreven door Laurentien van Oranje en Jan Terlouw:

Fenna leest in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden? 

Het verhaal, speciaal voor de Dag van de Duurzaamheid uitgegeven, nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen. En dat is precies wat de leerlingen en de wethouder gaan doen.

Het initiatief

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van de stichting Urgenda. Op deze dag laat heel Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur, geluk en samenleven. De voorleesactie is een gezamenlijk initiatief van Urgenda, DuurzaamDoor, Duurzame PABO en  Missing Chapter Foundation.

 

Over deze activiteit

Categorie Onderwijs
Tijd 11.00 uur - 12.00 uur
Organisatie Gemeente Purmerend

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Annette Verkerk