Basisscholieren leren een duurzaam lesje

Wethouder Mario Hegger vertelt over duurzaamheid op de Willem Eggertschool. De Dag van de Duurzaamheid is ht moment om stil te staan bij dit onderwerp. Wethouder Mario Hegger geeft daarom om 10.30 uur een duurzame les aan basisscholieren van groep 8 van de Willem Eggertschool in Purmerend.Het onderwerp duurzaamheid leeft onder kinderen. Uit onderzoek van het NCDO blijkt dat maar liefst 80% van de kinderen van 9 tot en met 12 jaar zegt graag goed voor de aarde te willen zorgen, zodat er later ook nog mensen kunnen wonen.

In gesprek over de toekomst

Wethouder Hegger gaat met de kinderen in gesprek over het belang van het scheiden van afval. Want hoe beter we dit doen, hoe beter het afval tot grondstoffen en nieuwe producten verwerkt kan worden. Wethouder Hegger is enthousiast over de gastles: ‘de Dag van de Duurzaamheid is een mooie gelegenheid  om met elkaar in gesprek te gaan over hoe we samen de aarde en de natuur kunnen helpen. En dat is precies wat ik met de leerlingen ga doen.’ 

Het initiatief

De Dag van de Duurzaamheid is een initiatief van de stichting Urgenda. Op deze dag laat heel Nederland zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Ook kinderen hebben veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur, geluk en samenleven. De voorleesactie is een gezamenlijk initiatief van Urgenda, DuurzaamDoor, Duurzame PABO en  Missing Chapter Foundation.

 

Over deze activiteit

Categorie Onderwijs
Tijd 10.30 uur
Organisatie Gemeente Purmerend
Website http://duurzaam.purmerend.nl/

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Annette Verkerk