Rondleiding meest duurzame schip van Nederland

Bezoek het meest duurzame schip van Nederland, dat op dit moment aangemeerd is in Wageningen. Kom zelf kijken hoe dit schip duurzaam verbouwd is met extra isolatie, vloerwerwarming, nieuwe schone motoren, alleen LED-licht, opwarming van het douchewater door de aggregaat, gebruik van buitenwater voor het doorspoelen van de wc en nog veel meer ...Andere Boeg is duurzaam verbouwd van vrachtschip naar passagiersschip.

Andere Boeg werd in 1961 gebouwd als een zeewaardig schip. Het verliet de werf met de naam Corrie II.

De stoere kop komt meer dan 5 m. boven het water uit, het schip is iets meer dan 55 m. lang en bijna 7.30 m. breed. Corrie II voer als coaster naar o.a. Denemarken en Noorwegen en vervoerde graan, zand en grind. De volgende eigenaar doopte het schip om naar ‘Rola’. Later heeft het schip gevaren onder de namen Miska en Nijverheid.
Als Nijverheid speelde dit schip mee in de film ‘De Kameleon’, en naast dit uitstapje in de filmwereld vervoer het voornamelijk zand in Friesland. In 2006 werd ze door ons ter nauwernood van de sloop gered en kreeg het schip haar huidige naam: Andere Boeg. We voeren het schip naar Gorinchem om onze grote plannen met Andere Boeg te verwezenlijken.

Het uiterlijk van het schip is tijdens de verbouwing zo authentiek en “scheeps” mogelijk gehouden. Zo zijn er patrijspoorten in het schip en is veel aandacht besteed aan de afwerking.

Nu zijn we het meest duurzame passagiersschip van Nederland. Op en top duurzaam: van tweedehands staal gebruik tot grijs watersysteem voor toilet, van uitsluitend LEDlicht tot gebruik van warmte van het koelwater van de aggregaat en vloerverwarming en nog veel meer …

Kom het bekijken op de Dag van de Duurzaamheid en doe mee aan de rondleiding om 20:30 uur.

Over deze activiteit

Categorie Lifestyle
Locatie pabstsendam 2, Wageningen
Tijd 20:30
Organisatie Andere Boeg
Website http://www.andereboeg.nl

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Marloes van der Kamp