kortingcoupn dvdd10 bij aankoop van bamboe kleding op www.123bamboe.nl op de dvdd

Bij 123bamboe.nl is het ELKE DAG dag van de DUURZAAMHEID. Onze Bamboe kleding is DUURZAAM, goed voor het MILIEU:
Bamboe groeit 100% natuurlijk, zonder gebruik van schadelijke pesticiden en kunstmest, en extra liters spaarzaam water. Bamboe helpt tegen het broeikast-effect. Bamboe kleding is superzacht, extra ventilerend, zachter en anti-bacterieelUitgebreide informatie over bamboe kleding van 123bamboe.nl:

 

123bamboe.nl   100% bamboevezel of is er (biologisch) katoen in gemengd?

Onze producten zijn 68% natuurlijke bamboe viscose en 28% (biologisch) katoen.70% volstaat om van alle voordelen van bamboe te genieten. De mix geeft het juiste gevoel bij onze kleding. Om onze kleding goed mee te kunnen laten rekken met uw bewegingen, en de pasvorm te behouden, wordt er ongeveer 4% lycra (elastaan) toegepast. In sommige producten introduceren we binnenkort 30% biologisch katoen. In onze sokken is een klein beetje polyamide verwerkt, om voor precies de juiste mix in rek en sterkte te zorgen, 80% blijft bamboe.

De eigenschappen en het draagcomfort van bamboe is, ook voor ons, nog steeds overweldigend.

We vinden het onze taak om u het best mogelijke product te leveren.

 

Bamboe kleding scoort als hoogste in kwaliteit, comfort en eigenschappen. Is dat een marketing stunt, zijn er bewijzen?

De kwaliteiten van de bamboe stof op onze website zijn in het laboratorium bewezen, op aanvraag beschikbaar. Wel dienen we nog te vermelden dat de laboratoriumtest voor de eigenschap ‘bamboe cool’ nog niet gevonden is. “Bamboe cool”, betekent dat onze kleding u ongewoon warm in de kou, en koeler bij warm weer, houdt. Bamboe kleding reguleert de temperatuur beter dan andere stoffen, via micro gaatjes in de vezel, waardoor het lichaam goed blijft ademen. Een theorie is dat er, bij koud weer, lichaamswarmte vastgehouden wordt in de openingen van de microvezels van bamboe. En bij warm weer wordt er steeds weer een beetje meer vocht in de open microstructuur geabsorbeerd en verdampt. Hierdoor blijf je koeler. Tot nu toe is dat pure speculatie tot we een manier vinden om te testen en vast te leggen.

Het verhoogde comfort niveau is bewezen en wordt bewezen door iedereen die bamboe kleding draagt.

De vochtregulerende werking van bamboe kleding komt het beste tot zijn recht bij het dragen van enkele lagen kleding. Minder duidelijk is dat bij het dragen van meerdere lagen, bij enorme sportieve prestaties, als je zwaar zweet voor een langere periode. Het transporteren van vocht in de microstructuur, door te absorberen, te verdampen, wordt bij zwaar zweten, onder andere lagen, bemoeilijkt. Maar als enkele laag presteert bamboe zeer goed op dit punt.

Er is veel gepraat over de antibacteriële kant van onze bamboe kleding. Ook nu is weer getest in een onafhankelijk testlaboratorium. De resultaten toonden aan dat microben (die veroorzaken ook zweetlucht) niet vermenigvuldigen op bamboe-textiel. Zelfs niet na enkele dagen, maar ook na enkele uren vermenigvuldigen de microben zich niet. Dat is heel anders op, bijvoorbeeld, katoen. Om deze reden wordt bamboetextiel als antibacterieel beschouwd. Belangrijk voor u: De stof pikt veel minder snel vieze geurtjes op, waardoor hij langer fris blijft. Bamboe kleding is daarom gezonder en hygiënischer.

 

Is uw kleding echt UV beschermend? Wat betekent ‘UV-beschermend’ eigenlijk?

In april 2014 is onze bamboe T-shirt- stof getest door SGS, het toonaangevende wereldwijde orgaan voor alle kleding testen. Het is niet toegestaan om 100% UV-bescherming te beweren. Het hoogste waarderingscijfer dat is wettelijk toegestaan ????is “UPF 50″ (‘ultraviolet protection factor’). Bij deze waardering moet een kledingstuk ten minste 97,5% van alle schadelijke stralen tegenhouden. Onze 200g/m2 witte T-shirt stof is ongeveer 5 keer dit niveau. En zelfs 300 maal dit niveau bij zwarte stof. Hoe donkerder het shirt, hoe meer bescherming.

Bij onze super lichtgewicht 160g/m2 stof is de waarde, bij dit hoogste waarderingscijfer, zelfs 66 keer, zowel voor witte als donkere stoffen.

Op deze basis kunnen we nadrukkelijk zeggen ja, alle kleding uit ons assortiment is UV beschermend, met waarden ver boven het hoogste niveau.

 

Wat doet 123bamboe.nl om de gevolgen voor het milieu te minimaliseren, of zelfs positief aan het milieu bij te dragen?

Het natuurlijke groeipatroon van bamboe, waar geen pesticiden of kunstmest, of extra water nodig is, is de meest duurzame teelt op deze wereld. Ook hebben Bamboeplantages 10x meer rendement dan katoenplantages. Van de groei tot en met het complete productieproces van bamboekleding dragen we wereldwijd, positief bij aan een vermindering van de koolstofuitstoot. En: Bamboe is biologisch afbreekbaar.

Onze partners die de bamboetextiel en de bamboekleding produceren werken volgens de wereldwijd toonaangevende textielverwerkingsstandaad voor biologische vezels. Er wordt niet alleen gekeken naar de ecologisch criteria maar ook naar sociale/maatschappelijke criteria. Er wordt gewerkt volgens de normen van de GOTS, ISO 14000 en ISO 9000. Overal in het productieproces wordt gekeken of we zo milieuvriendelijk mogelijk kunnen werken. Zelfs bijvoorbeeld bij de toepassing van kleurstoffen, deze zijn Öko-tex gecertificeerd. Er is door ons bewust gekozen voor de duurzame processen.

 

Hoe wordt bamboe textiel gemaakt? Wat moet ik nog meer weten?

De houterige delen van de bamboe wordt verbrijzeld en vermalen en verpulverd en dan worden natuurlijke enzymen van de plant gebruikt om een zachte pap te maken. De vezels worden uitgekamd en gesponnen in een draad. De draden worden geweven tot een bamboestof of bamboelinnen. Dit proces is milieuvriendelijk en is gelijk aan het productieproces van linnen en vlas.

Er wordt geëxperimenteerd met verschillende mengsels. De meest bevredigende mix is 70% bamboevezel en 30% (biologische) katoen. Een paar mensen beweren dat we ‘vals spelen’, omdat we bij onze garens naast bamboe ook gebruik maken van biologisch katoen en een heel klein beetje viscose vezel. Dit is de juiste mix voor langdurig gebruik van uw bamboe kleding. Een prima duurzame textiel. Net zoals bijvoorbeeld een 95% emissievrije benzine (en vervolgens bekritiseerd krijgen dat dat geen 100% is!)

De verwerking tot garens is een multi-fase bleken, met natronloog. Dit is het minst milieuvriendelijke onderdeel in ons duurzame bamboe-verhaal met al zijn voordelen. De garens hebben nu de juiste dunheid en witheidsgraad. Technisch is het garen nu erg stabiel en duurzaam.

Een ander proces, met behulp van ionische vloeistoffen is ontdekt door een team in Belfast, (bron: ETN juli 2009). Dit proces heeft een super lage impact op het milieu en is eigenlijk biologisch afbreekbaar.

Onze productie-partners passen steeds de nieuwste en beste methoden toe.

Het hele proces van bamboe-plant tot onze uiteindelijke kledingstukken behoort tot de meest milieuvriendelijke processen op deze wereld. Onze Bamboe kleding is duurzaam, comfortabel en ethisch verantwoord. Het is nu de tijd om hier voor te kiezen.

 

Ook het vermelden waard:

BAM-kleding van 123bamboe.nl wordt gemaakt in Europa en in Turkije, met een minimum loon en uitstekende voorwaarden. Waarom, omdat we gewoon willen dat dat op de juiste manier gebeurt.  Voor de goede orde, de feiten en cijfers. Deze kledingfabrieken overtreffen alle SA8000 voorwaarden. SA8000 is gebaseerd op internationale werkplek normen in de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO) en de Verenigde Naties de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.

 

Welke certificeringen heeft ons bamboe textiel?

Onze kleding wordt gemaakt in een fabriek die GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd en Organic Exchangegecertificeerd.

Global Organic Textile Standard – https://www.global-standard.org/certification.html

Organic Exchange informatie –https://cogent.controlunion.com/cusi_production_files/SISI_files/FL_011210113032_oe100_stand.pdf

 

Hebben we al jou vragen over bamboe kleding volledig naar verwachting beantwoord? Zo niet, stuur dan een e-mail naar kees@123bamboe.nl. We zullen proberen om zo snel mogelijk te antwoorden.

Over deze activiteit

Categorie Lifestyle
Locatie Populierenlaan 59, Uitgeest
Tijd vandaag tot 23.59 uur
Organisatie 123bamboe.nl
Website https://www.123bamboe.nl

Stuur door

Breng anderen op de hoogte van deze activiteit! Je kunt hier tot 3 e-mailadressen invullen.

Jouw gegevens

Je e-mailadres
Je naam

Je vrienden, familie of kennissen

E-mailadres
E-mailadres
E-mailadres

reacties


Deze activiteit wordt beheerd door Kees den Butter