Nieuws / Nieuw boek prinses Laurentien en Jan Terlouw voor de Voorleesactie

Speciaal voor de Voorleesactie op de landelijke Dag van de Duurzaamheid hebben prinses Laurentien en Jan Terlouw het nieuwe boek Kapsones geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gelanceerd en op honderden basisscholen voorgelezen.
Op OBS Pantarijn in De Meern lezen prinses Laurentien, Jan Terlouw en DJ Gregor Salto voor en vindt er vervolgens een dialoogsessie met kinderen en volwassenen plaats over duurzaamheid en de thema’s uit het boek.

Kinderen hebben veel vragen en ideeën over hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Daarom wordt op vrijdag 9 oktober, de Dag van de Duurzaamheid, op honderden basisscholen en kinderboerderijen in heel Nederland voor het zevende jaar op rij voorgelezen door onder andere burgemeesters, directeuren, gedeputeerden, wethouders, ouders, leerkrachten en in Amsterdam dit jaar door poolreiziger Bernice Notenboom.

Nieuw boek Kapsones
In het nieuwe boek Kapsones, uitgegeven door Querido, leest Fenna in de krant dat de oeroude eik op het plein moet wijken voor een nieuw kantoorgebouw. Daar is ze verschrikkelijk boos over. Ze probeert met de burgemeester te praten, maar hij wil niet naar haar luisteren. Met haar buurjongen Youssef verzint Fenna een gewaagd plan. Lukt het hen om de boom te redden?

Lees verder op www.dagvandeduurzaamheid.nl/scholen