Nieuws / Persbericht landelijke Dag van de Duurzaamheid

Persbericht – klik hier voor de online versie in opmaak

9 oktober: Zevende Dag van de Duurzaamheid
Van Low Car Diet tot Voorleesactie met nieuw boek van prinses Laurentien en Jan Terlouw

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 9 oktober, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Op initiatief van Urgenda laten bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke porganisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Op 9-10 vindt onder andere de Voorleesactie plaats op honderden basisscholen, wordt het energieleverend huis in Wormerveer geopend en starten het Low Car Diet, de Dutch Sustainable Fashion Week en de Strawberry Earth Fair.

“Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Met een steeds sneller veranderend klimaat en slinkende grondstofvoorraden is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen, gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Dat kunnen bedrijven, overheden en burgers zelf doen, ieder op hun eigen wijze”, zegt Urgenda directeur Marjan Minnesma.

De afgelopen zes jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag waarop duidelijk wordt hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Scholen, ondernemers, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra laten zich van hun ‘groenste’ kant zien via speciale activiteiten die vermeld staan op de website www.dagvandeduurzaamheid.nl (en te filteren zijn op provincie, thema en trefwoord).

Nieuw boek van prinses Laurentien en Jan Terlouw
Speciaal voor de Voorleesactie op de landelijke Dag van de Duurzaamheid hebben prinses Laurentien en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politicus, het nieuwe boek Kapsones geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gelanceerd en op honderden basisscholen voorgelezen.
Topbestuurder en medewerkers van bedrijven gaan vanaf 9 oktober tijdens het Low Car Diet 30 dagen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan.

Doe mee
Iedereen kan meedoen; van kleine persoonlijke acties in huis, met de straat of met de buurt tot een grote actie in de stad of op het werk. Op de website staan vele tips en ideeën voor activiteiten en acties.

Volg #dvdd15 via social media
Alle duurzame activiteiten kunnen gevolgd worden via @urgenda, #dvdd15 en www.facebook.com/deDagvandeduurzaamheid.

Bekijk hier het promo filmpje van de Dag van de Duurzaamheid 2015

Over Urgenda
Urgenda is de landelijke organisatie voor duurzaamheid en innovatie die Nederland sneller duurzaam wil maken samen met bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren. Dat doet Urgenda met concrete projecten zoals het energieneutraal maken van huizen, organiseren van Regiotouren, de Dag van de Duurzaamheid en aan de hand van het rapport Nederland op 100% duurzame energie in 2030. Het kan als je het wilt. In juni won Urgenda de Klimaatzaak en is de Staat verplicht meer actie te ondernemen tegen klimaatverandering en de CO2- uitstoot te verminderen.
www.urgenda.nl

________________________________________
Noot voor de redactie:
Neem voor meer informatie en interviews met deelnemers contact op met:
Matthijs Kettelerij, communicatiemanager Urgenda
matthijs.kettelerij@urgenda.nl 06-18 51 28 91
Kijk voor logo’s en afbeeldingen op www.dagvandeduurzaamheid.nl/downloads