Aanmelden voorleesactie

Op vrijdag 9 oktober 2015 is het de landelijke Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag laat heel Nederland met duizenden activiteiten zien hoe de wereld schoner, mooier en eerlijker kan. Kinderen hebben ook veel vragen en ideeën over milieu, verdeling van rijkdom, natuur en samenleven. Daarom start de Dag van de Duurzaamheid met het voorlezen van een duurzaam verhaal op vele basisscholen en kinderboerderijen door het hele land. Het is inmiddels de zevende editie van de Voorleesactie.

Leest u ook voor uit het nieuwe boek?

We nodigen u van harte uit om voor te lezen op de Dag van de Duurzaamheid én om in gesprek te gaan met leerlingen over duurzaamheid. Dit jaar schrijven prinses Laurentien van Oranje en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politicus, een speciaal boek dat gelanceerd wordt op 9 oktober. Het boek is geschikt voor de bovenbouw (8+) en de activiteit duurt ongeveer 45 minuten.

Tips voor het verhaal, aanvullende lesactiviteiten en boeksuggesties voor de overige groepen vindt u hier.

Voorleeshelden

U kunt als school eventueel zelf een speciale gast uitnodigen, zoals de burgemeester, wethouder, directeur of BN’er, om voor te komen lezen op 9 oktober. Tevens kunt u pers uitnodigen en komt er een concept persbericht beschikbaar. Bekijk hier het filmpje over de voorleesactie van 2014 en hier het interview met prinses Laurentien van Oranje.

Volg via social media

Laat via social media weten dat u meedoet met de Voorleesactie en volg ons via Twitter: @voorleesactie #dvdd15 en Facebook.com/deDagvandeDuurzaamheid

Contact

Heeft u vragen over de Voorleesactie? Mail naar

Tot en met 29 september was het mogelijk een gratis boek aan te vragen. U kunt nog wel meedoen door voor te lezen uit de digitale versie. Het boek en de handleiding vindt u hier. Ook is het mogelijk een boek te bestellen voor 10 euro via scholen@dagvandeduurzaamheid.nl

Downloads en links